Ο καφές μας

Ο Luxury Espresso Filicori Zecchini Gran Crema Delicato είναι ένα ντελικάτο χαρμάνι εκλεκτών κόκκων καφέ.

Στη όσφρηση προσφέρει ένα έντονο και λεπτό άρωμα. Στον ουρανίσκο η γεύση, που χαρακτηρίζεται από λεπτότητα, παρουσιάζει ωστόσο ένα καλό σώμα και μια συνεκτική στρογγυλότητα.

Περιγράφοντας την γεύση του καφέ η γλυκύτητα επικρατεί σε υψηλό βαθμό, αλλά ελαφρώς μετριάζεται από εκείνη της πικρότητας. Η τιμή της οξύτητας είναι μέτρια-χαμηλή και η στυπτικότητα σχεδόν απουσιάζει.

Το άρωμα του είναι εντυπωσιακό για την πολυπλοκότητα και τη λεπτότητα του, προσφέροντας στον ουρανίσκο ενδιαφέρουσες νότες μαύρης σοκολάτας, βανίλιας και φρυγανισμένων δημητριακών, οι οποίες διατηρούνται ακόμη και στην επίμονη επίγευση, με καλή φινέτσα.

Το χαρμάνι έχει πιστοποιηθεί από το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Espresso (INEI).

Η λεμονάδα μας.


Κάθε φορά που θυμόμαστε τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων, εκτός από την λαχτάρα για παγωτό, στο μυαλό μας έρχεται η λεμονάδα της γιαγιάς.

Πήραμε αυτή τη συνταγή, δεν προσθέσαμε απολύτως τίποτα, όπως συντηρητικά, αρώματα, χρώματα κτλ και φτιάξαμε την ίδια ακριβώς λεμονάδα που πίναμε τότε, στύβουμε ολόφρεσκα λεμόνια, τα αρωματίζουμε με φρέσκο δυόσμο, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και τελειώσαμε. Τόσο απλά, τόσο ARTE.

Macarons

Τα πρώτα macarons φτιάχτηκαν το 1533 για τον γάμο της Αικατερίνης των Μεδίκων με τον Δούκα της Ορλεάνης που έγινε στην Ιταλία. Ο Δούκας στέφθηκε αργότερα βασιλιάς της Γαλλίας ως Henry II και έτσι το Ιταλικό γλύκισμα διαδόθηκε στη Γαλλία.  Η λέξη “macaron” προέρχεται από την Ιταλική λέξη “macaroni” που σημαίνει “λεπτή ζύμη”. Τα πρώτα macarons ήταν απλά μπισκότα φτιαγμένα από πάστα αμυγδάλου, ασπράδι αυγού και ζάχαρη.

Πηγές αναφέρουν ότι 1792 τα macarons κερδίζουν φήμη, όταν δυο μοναχές ζητώντας άσυλο στην πόλη Νανσύ κατά τη Γαλλική Επανάσταση πουλούσαν τα μπισκότα αυτά ώστε να εξασφαλίσουν χρήματα για τη διαμονή τους. Οι δύο μοναχές έγιναν γνωστές ως “Αδελφές Μακαρόν”. Μέχρι τότε τα macarons φτιάχνονταν χωρίς κάποια ιδιαίτερη γεύση ή γέμιση.

Τον 20ο αιώνα ο Pierre Desfontaines, εγγονός του Louis Ernest Laduree, ιδρυτή του φημισμένου ζαχαροπλαστείου στο Παρίσι, κόλλησε τα δυο μπισκότα γεμίζοντας τα με μια ελαφριά μους σοκολάτας και έτσι τα macarons απέκτησαν την Γαλλική τους καταγωγή και την μορφή που έχουν σήμερα.